joi, 17 februarie 2011

Gogosi cu Branza

Timp de preparare: aluatul la crescut: 1 ora, preparare branzoaice: 1 ora.
Ingrediente: 2 oua, 1 lingura de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 cub de drojdie, 700 g faina, 200 ml lapte, 250 g ulei, 250 g branza dulce, un praf de sare, miez de nuca sau stafide dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie de prajit


vineri, 11 februarie 2011

Reteta Dietetica de Friptura de Vita la Cuptor

Timp de preparare: 1 ora si jumatate
Ingrediente: 400 g de carne slaba de vita, 2-3 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 telina de marime potrivita, sare si piper dupa gust, 1/2 lamaie.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: vas termorezistent
Friptura Dietetica de Vita cu Legume la Cuptor

marți, 8 februarie 2011

Lapte de pasare

Ingrediente: 1/2 l lapte, 3-4 oua, 140 g zahar, 1/2 ceasca de miez de nuca, 5 plicuri de zahar vanilat, un praf de sare.
Mai intai separam albusurile de galbenusuri si le asezam in vase diferite.
Batem albusurile bine cu mixerul de bucatarie pana obtinem o spuma tare. Intre timp, punem la fiert laptele cu zaharul (din care am oprit 3 linguri), zaharul vanilat si putina sare. Fierbem laptele la foc mic, pentru a trage mai bine aromele. Cu o lingura, luam din albusurile batute spuma si turnam in laptele fiert. Acoperim vasul si lasam laptele sa dea in clocot, dupa care intoarcem bulgarasii de albus pe cealalta parte.
Vezi reteta ilustrata de Lapte de Pasare


vineri, 4 februarie 2011

Salata cu Mere, Telina si Maioneza

Am descoperit de curand o reteta foarte gustoasa de salata de telina cu mere. Un amestec delicios de telina fiarta, mere crude, maioneza si lamaie.