luni, 20 decembrie 2010

Meniu de Revelion

Avem invitati de Revelion sau petrecem in familie? Indiferent de caz, meniul de Revelion este unul special. De aceea, sa pregatim retete deosebite.
Incepem cu un aperitiv traditional de Revelion - Salata de Boeuf ornata cu talent si gustoasa, gustoasa...


Tot la aperitiv ne putem impresiona invitatii cu o delicatesa - salata de icre de stiuca. Putem prepara tartinele de la inceput si sa le ornam cu felii subtiri de gogosari, ca in imaginea urmatoare:


A sosit Anul Nou! Dupa ce ciocnim un pahar de sampanie si ne uram tot ce-i mai bun pentru anul care vine, primul fel de mancare trebuie sa fie pestele. Astfel, traditia spune ca vom avea un an imbelsugat. Cum meniul este bogat, alegem o reteta usoara de peste cu legume:



Si acum vine piesa de rezistenta a meniului - fazan impanat la cuptor - o specialitate rara, demna de a sta la loc de cinste pe masa de Revelion:



O alternativa la fazan, care intr-adevar se gaseste mai greu, este un pui umplut cu ciuperci, la cuptor. Va arata absolut apetisant pe masa de Revelion:



Cel mai bun desert este un tort diplomat cu fructe, preparat in casa:



Sper ca aceste retete de casa pentru meniul de Revelion sa va inspire si va doresc un An Nou Fericit si La Multi Ani!

luni, 13 decembrie 2010

Mancare Traditionala de Craciun

Printre retetele traditionale de Craciun:
Cum sa faci o piftie preparata numai din ingrediente naturale, fara gelatina artificiala:


Un bors din oase de porc este mai bun servit in strachina de lut si cu lingura de lemn:


De pe o masa traditionala romaneasca nu pot lipsi sarmalele in foi de varza:


marți, 7 decembrie 2010

Carnati de Craciun

Carnatii de casa sunt cei mai buni, mai ales ca putem sa-i condimentam dupa gust si sa ii preparam exact asa cum ne placȘ cu mai mult sau mai putin usturoi, piper, grasime... Totusi, daca suntem la inceput, iata o reteta de carnati gustosi si buni de preparat acasa:



Dupa preparare si uscare, avem mai multe variante de a-i gati pentru masa de Craciun sau pentru meniul de Revelion - Muschi umplut cu carnati, la cuptor, cu garnitura de legume



Sau varianta clasica de friptura si carnati la gratar:


duminică, 5 decembrie 2010

Video Reteta de Cozonac de Casa

Un cozonac de casa pufos, umplut cu crema de cacao, rahat si alte bunatati... mai intai cum se face aluatul:



Cum se framanta cu spor:



Cum se prepara umplutura delicioasa:



Intindem foile de aluat cu sucitorul:



Si le umplem cu bunatati:



Si iata rezultatul:


sâmbătă, 4 decembrie 2010

Preparate de Craciun pentru Aperitiv

Cel mai gustos Craciun il petrecem in familie, cu retete si preparate de casa. In general, preparatele din carne deporc se servesc la aperitiv. Iata cateva idei:
Caltabosi de casa, pe care ii servim reci sau calzi, cu mustar:



Din seria preparatelor din carne, nu trebuie sa lipseasca leberul:



La loc de cinste pe platoul cu aperitive sta toba preparata in bucataria casei:


Si o reteta gustoasa de muschi umplut cu carne tocata: